ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ

Αγαπητοί αναγνώστες της σελίδας μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, θα θέλαμε να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο, θέλει η κυβέρνηση και η Δ.Ι.Σ. να ανοίξουν οι ναοί.

Οι πιστοί θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και γάντια ; Θα επιτρέπεται να φιλούν τις εικόνες ;

Θα επιτρέπεται να φιλούν το χέρι του ιερέα ; Θα επιτρέπεται να παίρνουν το αντίδωρο από το χέρι του

ιερέα ; Τέλος δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επιτρέπεται να κοινωνούν. Θα υπάρχει αστυνόμευση και οι παραβάτες του κοσμικού νόμου, αν δε συμμορφώνονται, θα αποβάλλονται από τον ναό, ο οποίος αποτελεί το ορατό σημείο της Εκκλησίας. Του σώματος του Χριστού. Θα αποβάλλονται δηλαδή από το σώμα του Χριστού αυτοί που δεν πειθαρχούν στον καίσαρα !

Είναι βέβαιο ότι εκφράζουμε τη δική σας γνώμη, όχι μόνο την δική μας, όταν λέμε ότι αυτά προσβάλλουν βαρέως την ιερότητα του χώρου. Τον βεβηλώνουν. Στην πράξη καταργούν το εντός του ναού τελούμενο μυστήριο. Δεχθήκαμε να κρατούμε αποστάσεις μεταξύ μας, όπως έκαναν αδελφοί μας σε άλλες χώρες. Οι κρατικοί εξαναγκασμοί, όμως, προχωρούν πολύ πέρα από αυτό. Επιβάλλεται από τον κρατικισμό η ανάμιξη του αθεϊστικού ουμανιστικού ορθολογισμού στη θεώρηση του ιερού μυστηρίου της Θείας λειτουργίας. Μια ανάμιξη ολοκληρωτικού τύπου, που προπαγανδίζει απόψεις όπως ότι με το σάλιο στη Θεία κοινωνία μεταδίδεται ο ιός. Καταργείται έτσι η ελευθερία στη Θεία Κοινωνία. Πότε, όμως, δε θα υπάρχουν ιοί; Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Άρα ποτέ δεν πρέπει να είναι ελεύθερη η Θεία κοινωνία, αλλά ούτε και η ανθρώπινη κοινωνία, ούτε και η οικονομία. Το χειμώνα έρχεται νέα έξαρση του ιού. Θα καταργήσουμε εορταστικά τα Χριστούγεννα;

Επί του παρόντος έχουμε μια ευθεία και εξοντωτική σύγκρουση της απιστίας με την πίστη. Αυτά τα δυο δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Εν προκειμένω ο εκφραστής της απιστίας είναι η κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα . Ο εκφραστής της πίστης είναι ο Ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση επιβάλλει ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, υποχρεωτικά στον λαό της την απιστία. Τα περί επικρατούσας θρησκείας και συναλληλίας του Συντάγματος κατάντησαν να είναι εμπαιγματικού χαρακτήρα. Το τι είναι καλό και τι κακό δεν το ορίζει ο Θεός της χριστιανικής πίστης. Το ορίζει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η κυβέρνηση. Το κράτος. Το κράτος με το «δικαίωμα» επιβολής του νόμου, υποχρεώνει τους πολίτες, δια της βίας, να αρνηθούν στην πράξη την πίστη τους.

Αυτό είναι ένας ξεκάθαρος σύγχρονος διωγμός. Ας το φωνάξουμε αυτό δυνατά να ακουστεί από όλους.

Έχουμε διωγμό. Όχι για μικρό χρονικό διάστημα. Έγινε η αρχή για μια «νέα τάξη χαλασμάτων». Για μια νέα αντίληψη, μια νέα προσέγγιση, η οποία θέλει να αλλάξει βιαίως την ορθόδοξη παράδοση. Να την προσαρμόσει στην ανθρώπινη λογική του απίστου. Να την καταργήσει. Ο ορθόδοξος πιστός, λαϊκός ή κληρικός, αντιμετωπίζεται από το κράτος σαν παράφρων και εγκληματίας. Ονομάζεται βιολογικός τρομοκράτης. Η ορθοδοξία είναι τρομοκρατική οργάνωση. Φρίξον ήλιε!!!

Εδώ είναι αναγκαίο να επισημάνουμε την αναξιοπιστία των κυβερνήσεων και των κυβερνητικών επιστημόνων. Οι λογική στην οποία βασίζουν τον διωγμό, τους ξεμπροστιάζει. Πώς ο κορωνοϊός με 21,297 νεκρούς παγκοσμίως είναι πανδημία και δεν είναι πανδημία η εποχική γρίπη με 113,014 νεκρούς;

Επίσης έχουμε πολλούς μη κυβερνητικούς επιστήμονες, οι οποίοι μίλησαν για την απάτη του αιώνα. Ας εξακριβώσει ο αναγνώστης μόνος του την αλήθεια αναζητώντας ειδήσεις, που δεν προβάλλονται στα Μ.Μ.Ε.

Δηλαδή μας εξαπατούν και μας διώκουν. Η αναξιοπιστία των  εκαστοτε κυβερνήσεων, φάνηκε ξεκάθαρα και στα τόσα τεράστια ψέματα, που ειπώθηκαν από στόματα πρωθυπουργών για την Ελληνική οικονομία. «Λεφτά για τον λαό υπάρχουν». «Τα σχίζω τα μνημόνια». «Θα καταργήσω την δανειακή σύμβαση με ένα νόμο». Φάνηκε και στην ακύρωση του δημοψηφίσματος του 2015. Φάνηκε και στην θέση που πήρε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και το ψευδοκράτος των Σκοπίων .

Η Δ.Ι.Σ. με τις αποφάσεις της για το κλείσιμο των εκκλησιών δεν εξέφρασε τον πιστό λαό. Ήδη αρκετοί ιεράρχες ζήτησαν να συγκληθεί η σύνοδος της ιεραρχίας και πρέπει να γίνει. Η αλήθεια στην ορθόδοξη παράδοση εκφράζεται δημοκρατικά με το συνοδικό σύστημα . Ο κάθε επίσκοπος πρέπει να εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του , απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν . Ανταυτού μέχρι τώρα αποφάσιζε μόνο η Δ.Ι.Σ. και κατόπιν ευχαρίστησε την κυβέρνηση , η οποία προηγουμένως την είχε ευχαριστήσει πρώτη για την συνεργασία της . Τα συμπεράσματα δικά σας .

Τον λαό τον εξέφρασε ο αγιορείτης μοναχός Ευθύμιος στο κείμενο με τίτλο «Κύριε σώσον λαόν απεγνωσμένον». Είπε την αλήθεια όπως την έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και χρησιμοποιεί τον ιό, ως εργαλείο, για να πετύχουν άλλοι πονηροί στόχοι. Μέσα σε αυτούς τους πονηρούς στόχους είναι ο κρατικός διωγμός και η αλλοίωση της ορθόδοξης πίστης και λατρείας για την οποία εξ αρχής γράφουμε. Είναι η, δια της καταπάτησης των λαών, επιβολή παγκόσμιας δικτατορικής κυβέρνησης. Ήδη έχουμε στη χώρα μας ανεξέλεγκτες παρακυβερνήσεις. Λένε και κάνουν οτιδήποτε καταστροφικό για τον λαό και το ονομάζουν σωτηρία και προστασία του λαού. Δεν δικάζονται και δεν τιμωρούνται για τίποτα. Εμείς όμως, ο λαός, κάθε μέρα χάνουμε, όλο και περισσότερο, την ελευθερία μας, τα δικαιώματά μας, το σπίτι μας, τη δουλειά μας.

Η Ελληνική κυβέρνηση ( και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που συμφώνησαν σε όλα αυτά τα μέτρα ) δεν απολαμβάνει πλέον την ειλικρινή εκτίμηση του ελληνικού κλήρου και λαού γιατί λειτούργησε με 2 μέτρα και 2 σταθμά εις βάρος του πιστού λαού ΟΧΙ μόνο ΜΙΑ φορά αλλά ΠΟΛΛΕΣ . Δικαιωθήκαμε καθώς η ίδια η πολιτεία απέδειξε μέσω των ενεργειών της ότι το επιχείρημά της για συνωστισμό επιλεκτικά στους ναούς ήταν παραπλανητικό και αποσκοπούσε αλλού ( φανερά πλέον στο κλείσιμο των Εκκλησιών κατά την Αγία Περίοδο πριν και μετά το Πάσχα ) . Επιπλέον : οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στην κ. Πρωτοψάλτη και την ορχήστρα της καθώς έγινε η αιτία να καταλάβει ο ελληνικός λαός την απροκάλυπτη κοροϊδία και αδικία της Πολιτείας και του κ. Πρωθυπουργού ( χωρίς να τηρούνται καν τα μέτρα ασφαλείας του Πρωθυπουργού με τους παρευρισκόμενους ), ο οποίος κράτησε φιλική στάση και επικρότησε αυτήν την περιφορά της μπάντας , σε αντίθεση με την διωκτική του στάση και επιβολή προστίμων στην περιφορά της Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο , και την λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα .ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ . Είναι αυτό κοροϊδία ή όχι ;

Επίσης οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στο γεγονός των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα , στην Πλατεία  Αριστοτέλους και αλλού. Αυτές οι εκδηλώσεις ξεσκέπασαν εκ νέου το προσωπείο  της Κυβέρνησης που τιμωρεί μόνο όσους μπορεί και είναι αδύναμοι , σε αντίθεση με τη μεγάλη μάζα των διαδηλωτών που κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας , αλλά όχι τον αριθμό των 10 ατόμων που ήταν ο επιτρεπτός βάσει νόμου. Επομένως η τακτική και η δικαιοσύνη της Κυβέρνησης βασίζεται και εξαντλείται πάντα σε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις των πολιτών στην εκκλησία ή στον προαύλειο χώρο αλλά επιτρέπονται κατα εκατοντάδες στο Σύνταγμα χωρίς καμία απολύτως κύρωση . Κατά τα άλλα επιβάλλει η Πολιτεία μέτρα και απαιτεί να τα σεβόμαστε. Πόση κοροϊδία πια ; Και πόση αδικία κατά του λαού του Αληθινού Θεού ;

Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρήκαν την ευκαιρία λόγω ειδικών συνθηκών – κορονοϊού και της απαγόρευσης κυκλοφορίας πάνω από 2 άτομα να μεταφέρουν από τα hot spot των νησιών  στην ενδοχώρα ( Σέρρες , Κιλκίς , Πέλλα κλπ ) μετανάστες – παράνομους ή μη – . Έφαρμόζοντας πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί ενώ η κυκλοφορία ήταν απαγορευμένη τους μετέφεραν με πλοία ( από 200 εως 400 άτομα την φορά ) ή με λεοφωρεία ( 50 άτομα ) , χωρίς να κρατούν τις υγειονομικές προφηλάξεις  . Αυτό δεν είναι κοροϊδία και παρανομία ; Τα συμπεράσματα δικά σας .

Θέλουμε να μένουμε Εκκλησία , θέλουμε να πηγαίνουμε Εκκλησία τηρώντας τους υγιειονομικούς κανόνες για τον κορονοϊό covid-19 , θέλουμε να κοινωνούμε το Σώμα και Αίμα Χριστού. Για αυτό :

1. Να γίνει δεκτό το αίτημα πολλών επισκόπων, ώστε να ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ . Έτσι θα αποφασίσει όλο το Σώμα της Διοικούσης Εκκλησίας και όχι μόνο ένα μέρος αυτής (Διαρκής Ιερά Σύνοδος ) όπως συνέβη κατά την Μεγάλη Σαρακοστή . Τότε προσπάθησαν να πείσουν την Δ.Ι.Σ με διάφορους τρόπους να συνεργαστεί με την Πολιτεία στο ντροπιαστικό κλείσιμο των Ιερών Ναών την περίοδο του Πάσχα. Και δυστυχώς το πέτυχαν .

2. Είναι δικαίωμα της Εκκλησίας να κινείται με αυτενέργεια, παίρνοντας θέση και συγκαλώντας την Ιερά Σύνοδο ( όχι μόνο την Διαρκή ) γιατί η πολιτεία παρεξήγησε την ειλικρινή της διάθεση συνεργασίας και υπερέβη τα υπό του Συντάγματος καθορισμένα όρια δικαιοδοσίας της . Αποτέλεσμα ; Έκλεισαν οι Ιεροί Ναοί κατά την Περίοδο  του Πάσχα και στερήθηκε ο πιστός λαός του Θεού τη Θεία Λειτουργία και τη Θεία Κοινωνία . Το κακό όμως συνεχίζεται καθώς διαφαίνεται μέσα από της επίσημες δηλώσεις ότι ελλοχεύει ο ίδιος κίνδυνος και στους επόμενους μήνες ( ιδίως το χειμώνα και την περίοδο των Χριστουγέννων ) . Για αυτό πρέπει να γίνει απαραίτητα Σύγκληση Ιεραρχίας ώστε κάθε Μητροπολίτης να πάρει ΥΠΕΥΘΥΝΑ θέση για το τι μέλλει γενέσθαι . Το τοπίο πλέον ξεκαθάρισε και είναι φανερές οι προθέσεις των πολιτικών ( Κυβερνώντων και μη κυβερνώντων ) . Εμείς ως λαός, και ο απλός κλήρος, θέλουμε την ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΤΩΝ  ΖΩΝΤΑΝΩΝ ναών της ορθοδοξίας γιατί είμαστε ο ίδιος ελληικός λαός που σέβεται και συμορφώνεται στα μέτρα υγιειονομικής ασφάλειας για την αποφυγή μετάδοσης του ιού παντού . Δεν είμαστε κοινωνικά ανεύθυνοι ώστε απερίσκεπτα να αδιαφορούμε για την μετάβαση του ιού στους συμπολίτες μας όπως θέλουν να παρουσιάσουν τα διάφορα ΜΜΕ τους χριστιανούς οι οποίοι θέλουν να ασκήσουν το λατρευτικό τους δικαίωμα το οποίο είναι ταυτόχρονα και καθήκον απέναντι στον σταυρωμένο και αναστημένο Χριστό.

3. Ο ολοκληρωτισμός θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μας κοροϊδέψει προβάλλοντας τη νίκη κατά του κορονοϊού με την εφεύρεση του αντίστοιχου εμβολίου ( το οποίο μάλλον είναι ήδη έτοιμο και ο πόλεμος γίνεται για το ποια εταιρεία θα το κυκλοφορήσει – παίζονται δισεκατομμύρια κέρδη για αυτούς ( δηλαδή την παγκόσμια οικονομική δικτατορία , που θα την ελέγχει μία παγκόσμια κυβέρνηση ) . Εμείς , όπως λέει και ο πατηρ Ευθύμιος Καψάλα Αγίου Όρους , αρνούμαστε να κάνουμε το εμβόλιο . Έχουμε ανώτερα εμβόλια και φάρμακα αθανασίας : τα Μυστήρια

4. Αυτοί μιλούν για «σταμπάρισμα» μέσω εμβολίων και παγκόσμια δικτατορία . Εμείς δε θα δεχτούμε το «σταμπάρισμα» . Όπως είχε πει και γράψει ο όσιος Παΐσιος για αυτό το θέμα, ” τους ανθρώπους που μας υποδούλωσαν στους ξένους δανειστές και τώρα μας οδηγούν στη σκλαβιά του αντιχρίστου , είναι δυνατόν να τους εμπιστευτούμε ; “

5 . Γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά μέτρα είναι τεχνητά και επιβάλλονται μέσω του φοβητρου του κορονοϊού COVID-19 και της απειλής της δημόσιας υγείας . Παραλύουν επίτηδες την οικονομία για να την ελέγξουν αργότερα και να κατευθύνουν τα πράγματα με σκοπό την παγκόσμια δικτατορία μέσω μιας παγκόσμιας κυβέρνησης . Έχουμε λοιπόν ευθύνη να διαφυλάξουμε την ορθόδοξη πίστη μας και να μην αφήσουμε τους εχθρούς της Ορθοδοξίας να τη διαλύσουν . Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι ομολογία ( όπως λέει και ο Όσιος Παΐσιος ) . Για αυτό θεωρούμε ότι είναι καλό να ενημερώσει για το menoume-ekklisia.gr ο κάθε αναγνώστης μας γνωστούς , φίλους και συγγενείς του βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι στον καλό και δίκαιο αγώνα μας . Επειδή η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει πρέπει να ενώσουμε ο καθένας τη δική του φωνή ώστε να γίνει μια ισχυρή φωνή που θα ακουστεί παντού. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η εξάπλωση της πληροφόρησης ενάντια σε αυτή την παραπληροφόρηση και πλύση εγκεφάλου που μας επιβάλλει η Νέα Τάξη πραγμάτων και των οργάνων της ( ΜΜΕ , κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς κλπ εκτός μερικών εξαιρέσεων  ) μέσω της δημιουργίας πανικού και πειθαναγκασμού .

Επίσης λέγοντας και ενημερόνοντας με τα άρθρα του ιστολογίου μας θέλουμε να αναπτερώσουμε το ηθικό των Ελλήνων που δυστυχώς ίσως μερικοί από αυτούς βιώνουν μια μορφή κατάθλιψης και απόγνωσης λόγω περιοριστικών μέτρων ασφαλείας και παράλυση της οικονομίας ( αδυναμία να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα προς το ζειν  έξοδα !!! ) . Λέμε λοιπόν σε όλους , γνωρίζοντες ή μη , ότι υπάρχει μια άλλη ομάδα επιστημονων ( καθηγητών πανεπιστημίου , ιατρών , οικονομολόγων , δικηγόρων , δικαστών κ.λ.π ) που τεκμηριωμένα έχουν διαφορετική άποψη και προσέγγιση πάνω σε αυτά τα θέματα , σε αντίθεση με τα επιστημονικά δεδομένα που μας βομβαρδίζουν και μας τα παρουσιάζουν μονομερώς σαν να είναι η μοναδική  πραγματικότητα.

Δεν είμαστε Άγιοι , είμαστε αμαρτωλοί άνθρωποι , αλλά λατρεύουμε και πιστεύουμε τον Αληθινό Θεό και σε θέματα Πίστεως δεν θα ακολουθήσουμε τους ορθο-υπο-λογιστές αλλά τους Αγίους μας. Ο βίος και η θυσία τους αποτελεί τον φωτεινότερο δρόμο για να βαδίσουμε.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Δε φοβόμαστε γιατί : «Ε Θες μεθ’ μν οδες καθ’ μν»